ALGEMENE INFO

INFO zalen FACILITEITEN CONTACT

De Paleiskerk bevindt zich nabij Paleis Noordeinde in het centrum van Den Haag. De eenbeukige kerk, gebouwd in 1885/1886 naar het ontwerp van architect K. Stoffels, is een zeldzaam voorbeeld van neo-romaanse architectuur. Kenmerkend is de fraaie puntgevel met in het midden een monumentaal roosvenster. De kerk is na een ingrijpende restauratie en renovatie door architect ir. Laurens Vis in september 2002 heropend.

De kerk is de thuisbasis van de doopsgezinde gemeente Den Haag, een kleine, actieve geloofsgemeenschap. Meer informatie vindt u op www.dgdenhaag.nl.

De doopsgezinde gemeente Den Haag heeft in 2002 de Stichting Cultureel Beheer (SCB) in het leven geroepen voor het beheer en de instandhouding van het kerkgebouw door middel van verhuur/exploitatie.

De kerk is te huur voor het houden van congressen, seminars, vergaderingen, exposities, lezingen en presentaties, evenals voor recepties, diners, bruiloften en concerten. Evenementen op zowel zakelijk als feestelijk gebied. Door de uitstekende akoestiek is de kerk bijzonder geschikt voor het geven van kamermuziekuitvoeringen of voor optredens van grotere ensembles.